Peuterschool O.G. Heldring

 

Een goed begin…

Voor het eerst naar de peuterschool is voor uw kind – maar ook voor uzelf! –  een belangrijke en spannende stap. Zodra een peuter op een peuterschool tussen andere kinderen speelt, ziet zijn wereld er heel anders uit. Een peuter wordt onderdeel van die groep! Ineens moet je rekening houden met anderen. Je went aan een dagritme. Je zet je eerste stappen in de grote wereld, zonder dat je ouders steeds in de buurt zijn.


Spelen is leren!

Peuters leren met hun lijf, meer dan met hun hoofd. Ons belangrijkste doel is dan ook de kinderen te laten spelen, alleen en met anderen. Bij peuterschool O.G. Heldring laten we ze -in ons prachtig nieuwe gebouw- kennis maken en experimenteren met verschillende materialen, zoals klei, verf, lijm, zand en water, zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen en ontplooien. Ook gaan de hiervoor gediplomeerde leidsters zoveel mogelijk met de peuters gymmen in het gymlokaal van de basisschool.

 

Spel is heel erg belangrijk. Spelen is niet alleen heel erg leuk, maar door te spelen en zelf te kiezen waarmee en met wie het speelt, leert een kind veel over zichzelf en anderen. Op onze peuterschool zijn gevarieerde, uitgebreide en uitdagende spelmaterialen om te ontdekken en om mee te spelen.


Spelenderwijs naar de basisschool

Daarom is ons motto: Spelenderwijs naar de basisschool. De peuterschool vormt een geïntegreerd onderdeel van basisschool O.G. Heldringschool die een zogenaamde 2 tot 12 school is; de kinderen starten op de peuterschool en verlaten O.G. Heldringschool als ze naar de middelbare school gaan en dus ongeveer 12 zijn.

 

Die doorgaande lijn start dus gelijk op de peuterschool: we gaan samen met de kinderen kijken in hun nieuwe groep 1, maar maken ook gebruik van spellen van groep 1 voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. De basisschool en de peuterschool vieren veel feesten samen en regelmatig komen basisschoolleerlingen naar de peuterschool om de peuters bijvoorbeeld voor te lezen. Dit alles maakt dat de overgang van de peuterschool naar de basisschool voor de kinderen soepel verloopt.


1,2 of 5 dagdelen naar de peuterschool

Peuterschool O.G. Heldring is elke dag geopend van 8.30 uur tot 11.30 uur. Wij adviseren om uw peuter twee ochtenden per week bij ons te laten spelen. Gaat uw kind al naar een kinderopvang, dan is het ook mogelijk dat uw kind 1 ochtend in de week komt. Peuters die een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau hebben gekregen (bijvoorbeeld omdat er thuis geen Nederlands wordt gesproken) mogen 5 dagdelen komen.

 

Wilt u ‘in het echt’ zien hoe wij werken, kom dan gerust een keertje langs. Mail of bel ons om een

afspraak te maken!

 

Inspectierapport 01-11-22.pdf

 

Bel: 070 – 3627659

Of mail: peuterschoologheldring@scoh.nl

Online inschrijven: www.scohpeuterscholen.nl

 

Hopelijk tot gauw!

 

Daphne van der Lely en Noëlle Ebecilio

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren