FAQ

 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden?

 

Als uw kind 4 jaar is mag het naar school. Aanmelden voor de school van uw eerste keuze mag zodra uw kind 3 jaar is geworden. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u alle benodigde informatie rondom het maken van een keuze voor een school en de aanmeldingsprocedure. 

 

Op welke manier worden ouders bij school betrokken?

 

Inspraak van ouders wordt op de O.G. Heldringschool via de Medezeggenschapsraad (MR) georganiseerd. De MR van de O.G.Heldringschool bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 4 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.ekst bij ouders betrokken. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Ouders'.

 

Mag ik zomaar mijn kind thuis houden?

 

Uw kind wordt op alle schooldagen op school verwacht. Mocht uw kind wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn, dient u uw kind ziek te melden via Schoudercom. Wilt u uw kind(eren) thuis houden om een andere reden, bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis, dan dient u hiervoor een vrijstelling van schoolbezoek aan te vragen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Vakanties en vrije dagen'.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deze school?

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

 

- educatieve uitjes

- leesboeken kinderboekenweek

- schoolreis

 

Ook de school vraagt van u als ouder een jaarlijkse vrijwillige bijdrage voor extra uitgaven. Deze bedraagt €125,-per kind. Hiermee worden o.a. activiteiten als schaatsen, skiën, culturele activiteiten en sporttoernooien bekostigd.

 

Nieuws

Springfestijn

Maandag en dinsdag hebben alle kinderen kunnen genieten van de springkussens, de stormbaan en de poffertjeskraam van Oma Toos.Inline image

 

Omdat er dit schooljaar weinig activiteiten door konden gaan, heeft de Oudercommissie dit voor alle kinderen geregeld. 

 

Maandag konden alle groepen poffertjes eten en de eerste groepen mochten springen op een van de attracties. Dit gebeurde o.a. onder begeleiding van medewerkers van 2Samen en enkele ouders.

 

Dinsdag mochten de andere groepen lekker springen of zo snel mogelijk door de stormbaan rennen.

De laatste attractie deed haar naam eer aan. Een windvlaag aan het einde van de middag zorgde ervoor dat de stormbaan te veel heen en weer ging, waarna direct besloten werd om de baan niet meer te gebruiken. Veiligheid voor alles en het was een goede beslissing van de begeleider om te stoppen. Hierdoor kon de laatste groep de tijd helaas niet geheel vol maken.  

 

Namens alle kinderen en leerkrachten, bedankt voor het leuke evenement!

spring

Grote Rekendag

Woensdag 30 juni doet onze school mee met De Grote Rekendag. Alle groepen doen hier aan mee en het duurt de hele ochtend.

 

De titel van de Grote Rekendag van 2021 is 'Op rekenreis'.

 

Er is aandacht voor lezen en interpreteren van tabellen zoals dienstregelingen, rekenen met tijd, rekenen met geld, navigeren in de ruimte (lezen van een landkaart, werken met windrichtingen) en het zelf ontdekken van een regel of regelmaat (puzzelen, probleemoplossen).

 

Tijdens De Grote Rekendag gaan de kinderen onderzoekend rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En het is ook nog eens heel leuk!

 

Inline image

Webinar Communiceren met kinderen

Inline image

Kalender

Studiedag
20 septemberLees verder
Prinsjesdag
21 septemberLees verder
Herfstvakantie
16 oktoberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren