FAQ

 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden?

 

Als uw kind 4 jaar is mag het naar school. Aanmelden voor de school van uw eerste keuze mag zodra uw kind 3 jaar is geworden. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u alle benodigde informatie rondom het maken van een keuze voor een school en de aanmeldingsprocedure. 

 

Op welke manier worden ouders bij school betrokken?

 

Inspraak van ouders wordt op de O.G. Heldringschool via de Medezeggenschapsraad (MR) georganiseerd. De MR van de O.G.Heldringschool bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 4 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.ekst bij ouders betrokken. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Ouders'.

 

Mag ik zomaar mijn kind thuis houden?

 

Uw kind wordt op alle schooldagen op school verwacht. Mocht uw kind wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn, dient u uw kind ziek te melden via Schoudercom. Wilt u uw kind(eren) thuis houden om een andere reden, bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis, dan dient u hiervoor een vrijstelling van schoolbezoek aan te vragen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Vakanties en vrije dagen'.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deze school?

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

 

- educatieve uitjes

- leesboeken kinderboekenweek

- schoolreis

 

Ook de school vraagt van u als ouder een jaarlijkse vrijwillige bijdrage voor extra uitgaven. Deze bedraagt €125,-per kind. Hiermee worden o.a. activiteiten als schaatsen, skiën, culturele activiteiten en sporttoernooien bekostigd.

 

Nieuws

verrassing namens de Oudercommissie

Vandaag werd het team getrakteerd op heerlijke tompoucen namens de oudercommissie......

 

Bedankt ouders!

tompkaart

19 novemberLees verder
Tekenen en schilderen leren?

Schilderen tekenen

13 oktoberLees verder
kinderboekenmarkt dinsdag 12 oktober 2021

 

 

Beste leerlingen, leerkrachten en ouders,


Boeken Onderweg komt langs op de O.G. Heldringschool op dinsdag 12 oktober a.s.. De kinderen gaan met hun klas een kijkje nemen op deze kinderboekenmarkt.

De oudere kinderen kunnen (als ze dat mogen van hun ouders) zelf een boek kopen.

Ouders mogen helaas nog niet de school in, maar zij kunnen wel boeken bestellen. Die worden dan na de herfstvakantie op school afgeleverd.

Daarom sturen we jullie een aantal tips voor de kinderboekenweek. Hieronder staan een aantal titels genoemd. Als je op de link klikt, zie je een filmpje waarin wat verteld wordt over het boek. Er is een filmpje voor de onderbouw(gr. 1,2), middenbouw (gr. 3, 4, 5) en bovenbouw (gr. 6, 7, 8).

 

In de bijlage van dit bericht vind je nog meer tips van andere boeken en tevens een bestelformulier waarin je aan kunt geven welke van de genoemde boeken je eventueel zou willen bestellen.

Bij een besteding van 12,50 aan kinderboeken krijg je er een boekje bij, dit is niet het officiële kinderboekenweekgeschenk maar een alternatief, wat het wordt is nog een verrassing.

 

Naar aanleiding van de verkoop krijgt de school een aantal boeken, dus hoe meer er verkocht wordt, hoe meer boeken de school krijgt! Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van de filmpjes en het lezen van de tips, hopelijk zit er wat tussen wat je leuk lijkt om te lezen.

U kunt via de mail bestellen of het ingevulde bestelformulier op 12 oktober door uw kind laten inleveren bij de boekenkraam.

 

Met vriendelijke groet,

Nelly de Ruiter
Boeken Onderweg

Rijnweg 170
2681 SV MONSTER
M 06 - 19 64 65 91
E info@boekenonderweg.nl

8 oktoberLees verder

Kalender

Studiedag - kinderen vrij
25 februariLees verder
Voorjaarsvakantie
28 februariLees verder
Goede Vrijdag
15 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren