FAQ

 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden?

 

Als uw kind 4 jaar is mag het naar school. Aanmelden voor de school van uw eerste keuze mag zodra uw kind 3 jaar is geworden. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u alle benodigde informatie rondom het maken van een keuze voor een school en de aanmeldingsprocedure. 

 

Op welke manier worden ouders bij school betrokken?

 

Inspraak van ouders wordt op de O.G. Heldringschool via de Medezeggenschapsraad (MR) georganiseerd. De MR van de O.G.Heldringschool bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 4 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.ekst bij ouders betrokken. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Ouders'.

 

Mag ik zomaar mijn kind thuis houden?

 

Uw kind wordt op alle schooldagen op school verwacht. Mocht uw kind wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn, dient u uw kind ziek te melden via Schoudercom. Wilt u uw kind(eren) thuis houden om een andere reden, bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis, dan dient u hiervoor een vrijstelling van schoolbezoek aan te vragen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Vakanties en vrije dagen'.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deze school?

Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage van € 35,00. Daarvan bekostigen we:

 

- educatieve uitjes

- leesboeken kinderboekenweek

- schoolreis

 

Ook de school vraagt van u als ouder een jaarlijkse vrijwillige bijdrage voor extra uitgaven. Deze bedraagt €125,-per kind. Hiermee worden o.a. activiteiten als schaatsen, skiën, culturele activiteiten en sporttoernooien bekostigd.

 

Nieuws

Update schoolplein

We zijn begonnen..

klik hier

13 novemberLees verder
Jeugdjournaal OG Heldring

Klik hier voor de uitzending van het Jeugdjournaal van 8-4-2022

 

 

 

8 aprilLees verder
Actie voor Oekraïne

Vandaag was het zover. Na 2 weken geld inzamelen, was de overhandiging en bekenmaking van het geldbedrag dat de kinderen van de OG Heldring bij elkaar hadden gespaard  voor  “Ambulance(s) voor Oekraïne!”.

 

Om 10.00 uur werd er verzameld met de kinderen aan de kant van het Fazantplein waar de ambulance al aanwezig was. Hierop waren 2 mooie stickers met ons schoollogo geplakt. 

 

Een delegatie van de gemeenschap die deze actie heeft georganiseerd was aanwezig om de cheque en tekeningen in ontvangst te nemen.  Zelfs het Jeugdjournaal was aanwezig om dit moment vast te leggen. 

 

Valentina en Katja ontvingen de cheque, die werd uitgereikt door Lotta en Annika. Valentina en Katja hebben vrienden en familie in Oekraïne en zij hadden enkele weken geleden de leerkrachten enthousiast gemaakt, waardoor we als school mee zijn gaan doen met deze actie. Met als hoogtepunt de uitreiking van vandaag.

 

Alle kinderen van groep 5 hadden de tekeningen verzameld voor de kinderen in Oekraïne en deze werden overhandigd aan de chauffeur van de ambulance.

 

Flessen inzamelen, auto's wassen, cupcakes maken, geld ophalen, klusjes doen...niets was te gek voor de kinderen van onze school om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen.

 

Het uiteindelijke bedrag is geworden: € 5131,40

1

 

Na de uitreiking vertrok de ambulance om vandaag nog door te rijden naar Oekraïne. 

 

Ouders, collega's en kinderen bedankt voor al jullie inzet! 

 

8 aprilLees verder

Kalender

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren